Jugant a la ruleta russa amb els incendis forestals

Al Maresme, en els darrers 10 anys, des dels Ajuntaments, les Agrupacions de Defensa Forestal, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme, els Bombers i Agents Rurals del Maresme i la pròpia Generalitat de Catalunya, hem estat treballant plegats per establir tot un sistema de prevenció d’incendis forestals que ha donat, i dóna encara els seus fruits: els incendis forestals han disminuit considerablement, i els danys a persones i béns s’han reduit fins a la mínima expressió.

En un territori on els boscos ocupen el 55% de la superfície del Maresme, avui, però, la cruesa de la crisi i la manca d’un pla de prevenció a nivel territorial, posa en perill tota la feina i els èxits acumulats.

De vegades, de retallada a retallada, no ens adonem del conjunt del desastr...

llegir més

INCENDIS

Aquest cap de setmana la nostre ADF ha intervingut en diferents incendis  del nostre territori.

El passat divendres dia 9, en un incendi a la població de Malgrat de Mar, que va cremar prop de 400m2 de canyes.

El passat dissabte dia 10, al incendi del baix Empordà, on es van cremar prop de 400 hectàrees.

També el passat dissabte, al terme de Pineda de Mar, prop de la Ermita de la Mare de Dèu de Gràcia, on es van cremar prop de 1Ha.

Es recomana a tothom durant aquest dies molta precaució en qualsevol entorn forestal donat el elevat risc d’Incendis, degut a la sequera i a les condicions climatològiques.

llegir més