Estrenem nova pàgina!

Benvinguts a la nova pàgina web.

L’ ADF del Maresme es modernitza i hem fet canvis a la web per tenir més activitat a la xarxa. Esperem que us agradin.

-Tenim Xat directa amb l’ADF del maresme, tota pregunta, incidència o avis d’alguna cosa, podeu utilitzar-lo. Si no estem connectats o no contestem podeu estar tranquils, rebrem un correu amb el missatge.
-Estrenem pàgina de FACEBOOK. No us oblideu a donar el vostre suport :).
-Recordeu seguir-nos a TWITTER @adfaltmaresme, com més seguiment, més fàcil tindrem la comunicació.  També podeu informar de qualsevol incidència.
– Vols ser voluntari, tens un formulari on pots enviar-nos perquè et vols fer voluntari i algunes dades per si t’animes després que et responguem el perquè sigui més ràpid emplenar la sol·licitud.
-Vols av...

llegir més

Prohibició de fer foc al bosc

Del 15 de març al 15 d’octubre no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització

El dissabte 15 de març comença la prohibició d’encendre foc en terrenys forestals, que es mantindrà fins al 15 d’octubre, amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals. Des de ll’1 de gener, a Catalunya s’han registrat 69 incendis forestals que han cremat 35 hectàrees forestals.

Aquesta prohibició està recollida en el Decret 64/1995, que regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa ...

llegir més

Jugant a la ruleta russa amb els incendis forestals

Al Maresme, en els darrers 10 anys, des dels Ajuntaments, les Agrupacions de Defensa Forestal, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme, els Bombers i Agents Rurals del Maresme i la pròpia Generalitat de Catalunya, hem estat treballant plegats per establir tot un sistema de prevenció d’incendis forestals que ha donat, i dóna encara els seus fruits: els incendis forestals han disminuit considerablement, i els danys a persones i béns s’han reduit fins a la mínima expressió.

En un territori on els boscos ocupen el 55% de la superfície del Maresme, avui, però, la cruesa de la crisi i la manca d’un pla de prevenció a nivel territorial, posa en perill tota la feina i els èxits acumulats.

De vegades, de retallada a retallada, no ens adonem del conjunt del desastr...

llegir més

Premis a les tasques de prevenció d’incendis a les millors ADF’s

Les ADF de Teià i Alt Maresme guanyen els Premis de prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona

Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Teià i Alt Maresme han obtingut els premis de prevenció d’incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona, i que aquest dissabte han estat lliurats pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, en una festa que ha aplegat més de 500 persones a Tordera. Enguany optaven als premis 18 candidatures.

El Premi Rossend Montané, a la millor obra o projecte de prevenció, dotat amb 4.800 euros, ha estat per l’ADF Teià que actua sobre la totalitat del territori forestal d’aquest municipi. L’accèssit de 1.800 euros ha correspost a l’ADF de Sant Sadurní d’Anoia.

Pel que fa al premi Palestra a la ...

llegir més